Leven met een chronische ziekte

Living the life you love…

De jongen die van suikerziekte genas

De alternatieve gedachte dat elke ziekte een geestelijke oorsprong heeft, is een andere manier om tegen ziekte en genezing aan te kijken.
Je heb vast wel eens gehoord dat je je zelf letterlijk ziek kunt denken en dat een positieve “mind-set” er voor zorgt dat je je beter gaat voelen. Je geestelijk welzijn heeft namelijk direct invloed op je lichamelijk welzijn. Zelf heb ik ervaren dat “living the life you love and loving the life you live”  je een heel stuk op weg kan helpen om je beter te voelen. Zelfs als dit voor jou inhoudt dat je bestaande situaties moet veranderen en vaste patronen eens moet doorbreken. Dan kom je tot de oorsprong van ziekte…

Volgens Franklin Leers, de schrijver van De jongen die van suikerziekte genas, wordt de manier waarop je in het leven staat bepaald door je overtuigingen en conditioneringen, dus je gedachten en je (aangeleerde) gedrag. Deze mentale staat zorgt ervoor dat je je emoties op een bepaalde manier ervaart. Wat de  een als zeer positief ervaart (vanuit zijn referentiekader), kan voor een ander een vervelende situatie zijn. Je lichamelijke gesteldheid wordt weer bepaald door deze emoties. Met andere woorden als je constant in stress en spanning leeft, over beter gezegd, als jij ervaart dat je gestresst bent, dan gaat je lichaam zich daar ook naar gedragen.

Genezing bestaat uit het onderzoeken van de werkelijke oorzaken van je ziekte. Dat noemt de schrijver het genezen van de essentie van ziekte. Een totaal andere benadering dan die door de reguliere medische wetenschap wordt gehanteerd. Hij zegt dus niet dat je een luxe leven moet leiden of alleen maar die dingen moet doen die jou gelukkig maken, maar dat je je tevreden moet zijn met het leven dat je hebt. Je hebt de keuze tussen accepteren en veranderen, wat je niet kan veranderen kun je beter leren accepteren.

Best moeilijke materie, maar Franklin Leers baseert zijn verhaal op feiten en ervaringen uit zijn eigen leven en dat leest erg makkelijk. De hoofdpersoon heeft zijn baan opgezegd om op reis te gaan en besluit om schrijver te worden. Hij hoopt antwoorden te krijgen op zijn levensvragen en met name over de oorsprong van ziekten en het omgaan met zijn ziekte. En die antwoorden willen wij natuurlijk ook wel weten…

Als je hoopt een “toverformule” in het boek te vinden om te genezen van suikerziekte, endometriose of een andere chronische ziekte, dan moet ik je helaas teleurstellen. Maar ben je op zoek naar nieuwe inzichten en bereidt om je kijk op ziekte en genezing onder de loep te nemen, dan is dit een geweldig inspirerend en positief verhaal!

De jongen die (van) suikerziekte genas is een rationele en emotionele rollercoaster die de kijk op ziekte en genezing voorgoed zal veranderen. Een verbluffende boodschap voor de huidige generatie en de generaties die komen gaan.
koop_nu_button

Een reactie

 1. Gelukkig zijn is een vaardigheid die je toepast. Het is het bijzondere en mooie leren zien in het alledaagse van het leven. Ik heb van het leven en onder andere van mijn chronische ziekte (fybromyalgie) geleerd prioriteit te geven aan datgene wat echt iets toevoegt in mijn leven.
  Mijn werk is bijvoorbeeld iets dat ik leuk en belangrijk vind.
  Vol toewijding kan ik in mijn werk als fotografe gebruik maken van al mijn talenten. Als vormgever en mensenmens.
  Ik denk dat dat is wat de schrijver met zijn boek duidelijk wil maken; maak keuzes waarbij jij je goed voelt, daar ga krijg je energie van en ga je je ook beter van voelen. Dit is wat ik ook toe pas in mijn fotosessies. Ik zorg ervoor dat het model zich geestelijk op het gemak voelt (door echt de tijd te nemen om je te leren kennen) en dat zie je in lichamelijk, in dit geval in de lichaamstaal terug en daardoor ontstaan er die mooie foto’s waarop jij jezelf in doen en laten herkent.

  Groetjes, Eileen

  Reageer

Laat een reactie achter