Leven met een chronische ziekte

Contact met lotgenoten

landelijke endometriosedagGraag vraag ik jullie aandacht voor de LED: Landelijke Endometriose Dag die dit jaar in Amsterdam wordt gehouden. Ik ben gevraagd hier te staan met een stand over gezonde voeding. Dit zal ik samen doen met Charissa Esselbrugge, voedingsdeskundige en ook zij heeft persoonlijke ervaring met endometriose.

Op de landelijke dag kun je lotgenoten ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Erg fijn om met vrouwen te kunnen praten die weten wat jij voelt, die je begrijpen en weten dat jij je niet aanstelt. Het gevoel van herkenning is zo belangrijk. Kun je niet naar deze dag komen, zoek dan op een andere manier contact met lotgenoten. Bijv. via social media of de Endometriose Stichting. Weet dat je niet alleen bent!

Verder zijn er die dag verschillende lezingen die je bij kunt wonen en ‘s middags zullen er stands aanwezig zijn. Waaronder een vriendin van mij, zij werkt als spiritueel coach en kan meer vertellen over o.a. Bach bloesemremedies. En ik zal er dus zijn om jullie meer te vertellen over gezonde voeding bij endometriose, maar ook bij over- of ondergewicht, kinderwens, zwangerschap, overgang etc. En ik vertel graag meer over mijn persoonlijke ervaringen, als ik anderen daarmee kan helpen.

Zo kan ik een steentje bijdragen aan meer bekendheid voor deze ziekte, met als doel de diagnose te kunnen versnellen, zodat jonge meisjes geen jaren door hoeven te lopen met klachten en van het kastje naar de muur worden gestuurd. We willen meer aandacht voor deze ziekte en de maand maart is internationaal de ‘Endometriosis Awareness Month’.

Doe jij ook mee aan awareness? Ik hoop je te ontmoeten op de LED of wellicht in mijn praktijk. Bezoekers van de LED ontvangen 5 euro korting op een voedingsadvies (per mail ook mogelijk) in de maanden maart t/m mei 2015. Dit geldt ook voor lezers van deze blog! Kijk op mijn website voor de mogelijkheden en tarieven en stuur me een mail waarin je verwijst naar deze blog om de korting te ontvangen.

Tot de volgende blog, warme groet,

Liesbeth Zonnevylle – LiesVoedingsadvies

 

 

Meer lezen:

2 reacties

  1. Hallo ik heb ernstige endiometriose. Recent een mri gehad omdat ik een operatie wilde om de plekken te verwijderen. Nu blijkt dat de haarden aan de top van mijn vagina zitten waar eerst mijn baarmoedermond zat. En in mijn endeldarm. Mijn eigen gynaecoloog durft deze operatie niet aan. Ik wacht op een afspraak met een expert. Nu is mijn vraag wie heeft zon operatie gehad waarbij de vagina ingekort en versmalt werd en waarbij je tijdelijk een stoma krijgt. Wat zijn je ervaringen. En welke gevolgen heeft dat voor je sex leven.

    Reageer

Laat een reactie achter